Demo Corus cat

Manual

 

 

COM CREAR UN NOU ALBARÀ AMB CORUSCLOUD

 

1. Entri al seu explorador web i introdueixi al cercador la web del programa (www.coruscloud.com).

 

2. Introdueixi les seves dades d'accés.

 

Abans d' aprofundir al tema de com crear un nou albarà, és interessant fer un curt recorregut per com se creen els elements que compondràn aquest albarà quan no estàn a la base de dades, per tal de fer més còmode i eficaç aquesta tasca.

 

CLIENT

 

Com crear un client nou

 

Tot i que el programa ens permet crear un albarà directament a un client que no és a la nostra base de dades, aquesta opció no és la més aconsellable, ja que serà més còmode tenir-lo perquè en un futur el programa el recordi i no hagi d'introduïr a mà les dades de nou.

 

El procediment és molt senzill:

 

1. Faci clic amb el ratolí al menú, a la carpeta Manteniments i, dins d'aquesta, a l'arxiu client:

 

crear client resaltat

 

2. S'obrirà una llista amb els clients de la seva base de dades en cas de tenir-ne. Faci clic amb el ratolí al botó Nou.

 

3. Introdueixi totes les dades del client. El camp Codi se generarà automàticament. 

 

4. Faci clic amb el ratolí sobre el botó Afegir. Ara ja té el client en la seva base de dades, amb un número únic per a cadascun que ha creat el programa per poder gestionar-lo en un futur. Pot pasar a com introduïr el client al un albarà nou.

 

 

client nou resaltat

 

 

Com introduïr el client a un albarà nou

 

 

 

 
Menú resaltat
1. Obrim la carpeta Vendes del menú, i després seleccionarem l'arxiu Albarà Venda. 

 

2. S'obrirà un formulari per tal de poder introduïr les dades necessàries per a crear l'albarà. Ens centrarem en el client ja que, com veurem, la resta de dades se generarà de forma automàtica.

 

Hi ha tres maneres d'introduïr el client:

 

2.1Escrivint directament el codi del client. Si recorda el codi, serà suficient amb escriure'l al quadre de text de client. Si és correcte, veurà que a la dreta del quadre de text, sortirà el nom.

 

2.2. Mitjançant la cerca. Si no recorda el codi del client, o simplement vol veure la llista, només cal fer clic sobre la lupa que es veu a la imatge. Això mostrarà una llista dels clients, mitjançant la qual podrà seleccionar el client que desitgi, fent clic a Seleccionar a l'esquerra del nom del client.

 

2.3. Mitjançant la cerca avançada. Si la llista de clients és molt llarga, o vol buscar-lo per algun camp en concret o part d'aquest, pot utilitzar aquesta eina. Per accedir, només cal anar a la lupa que es veu a la imatge anterior i, una vegada a dins, fer clic amb el ratolí a Cerca avançada. Des d'aquesta eina podem filtrar per camps  de dues maneres:

 

client resaltat

 

2.3.1. Que contengui: No cal saber el codi exacte, ni tan sols el nom. Només cal seleccionar aquesta opció al desplegable i escriure al quadre de text part del mateix. Per exemple, si busca a un client el cognom del qual és González, en escriure "González" al quadre de text, el programa trobarà totes les coincidències que continguin aquesta paraula al camp indicat.

 

2.3.2. Exactament igual: És una eina especialment útil per trobar a un client mitjançant camps concrets. Per exemple, si volem fer un albarà per un client el qual ens acaba d'enviar un e-mail, caldrà que introduïm al camp email la seva adreça de correu electrònic, després de seleccionar del desplegable la opció "Exactament igual".

 

3. Una vegada introduït el client, veurà que han aparegut una sèrie de dades. El codi d'albarà se genera automàticament, mentre que per altres camps com ara Tarifa, el programa els recorda d'accions prèvies segons lo pactat amb el client. Això, no obstant, no vol dir que no pugui modificar aquestes dades prèvies com, per exemple, per aplicar un descompte especial per un cop o canviar la tarifa. Per modificar-les, només cal escriure a sobre del camp com si estigués en blanc.

 

4. Desi els canvis fent clic amb el ratolí al botó Afegir. Aquesta acció fixarà el client i podrà passar als articles que constituiràn l'albarà.

 

 

 

 

                                                                                               Articles

 

Com crear un article

 

Com en el cas dels clients, pot ser que l'article no estigui a la seva base de dades. Com ja hem comentat, és més útil que aquest tipus de dades estiguien emmagatzemades per al seu futur ús. 

 

El procediment és molt semblat a l'emprat per crear un nou client. Tornarem a la carpeta Manteniments, però aquesta vegada entrarem a la secció Article:

 

 

1. Se desplegarà una llista dels articles que sí estàn a la base de dades, en cas de tenir-ne. Faci clic amb el ratolí sobre el botó Nou. 

 

Article nou resaltat

 

 

2. Empleni els quadres de text amb les dades més adients. Recordi que el codi sempre es generarà automàticament. Aquest serà el número clau per trobar un article més endavant, tot i que hi ha més maneres, però això ho veurem més endavant, a Com introduïr articles en un albarà.

 

 

Com introduïr articles en un albarà

 

1. Una vegada estem a la part de l'edició de l'albarà, a la part de sota del programa, on mostra la imatge, faci clic amb el ratolí sobre el botó Nou.

 

nou article

 

 

2. El funcionament per posar els articles és el mateix que amb el client. Pot introduïr directament el codi al quadre de text, o pot fer una cerca o cerca avançada fent clic amb el ratolí sobre la lupa. A la descripció posarà el nom del producte.

 

 

 

 

 

 

3. A quantitat, introdueixi la quantitat de producte venut. Apareixera el preu total, l'IVA que s'aplicarà al producte, i el seu cost de producció. Aquestes dades apareixen automàticament segons la seva base de dades.

 

 

4. Faci clic amb el ratolí al botó Inserir aquesta filera per poder continuar amb els altres productes en cas que hi hagués més d'un de diferent. També se pot editar o suprimir una filera en cas d'error amb els botons corresponents.

insereix fila resaltat

 

 

5. Repetir els passos 1, 2, 3 i 4 per cada article diferent que contingui l'albarà.

 

6. Faci clic amb el ratolí sobre el botó Desa. L'albarà ja estarà llest amb un número generat automàticament, amb el qual el podrà gestionar en qualsevol moment.

 

 

 

 

 

                                                                                              Consells

 

 

A més de poder afegir clients i articles com hem vist, també a la carpeta Manteniments podem introduïr altres elements útils a la nostra base de dades, com ara agents comercials, que quedaràn associats a un client, o proveïdors, que quedaràn a un article. Però aquestes dades també es podran cambiar manualment si convé.

¡Atención! Este sitio usa cookies y tecnologías similares.

Si no cambia la configuración de su navegador, usted acepta su uso. Learn more

I understand